Inox Safety Kabel

Als je goed om je heen kijkt dan zul je op meer plaatsen dan je denkt zien dat er gebruik is gemaakt van een Inox safety kabel. Deze kabels zijn in vele uitvoeringen verkrijgbaar en je zult deze beresterke kabels kunnen zijn tegengekomen in trapleuningen of in ballustraden van gebouwen.

Safety Kabel
Veiligheidskabel voor licht en geluid. Rvs en mooi afgewerkt

De Inox safety kabel is op een speciale manier afgewerkt en zal daarom nooit gaan roesten. Daarom is het ideaal voor gebruik buiten waar kabels beïnvloed kunnen worden door weersomstandigheden en zeg nou zelf, corrosie doet afbreuk aan het uiterlijk van de kabel en het oog wil natuurlijk ook wat. Verder kan de kwaliteit en de levensduur van een kabel ook verslechteren als er sprake is van roest en daarom is het geweldig dat je kunt profiteren van het natuurlijke beschermingslaagje dat is ontstaan op de Inox safety kabels omdat het chroom is gaan oxideren omdat het opzettelijk is blootgesteld aan zuurstof. Een Inox safety kabel zorgt voor een solide component in je bouwwerk en daarom is het verstandig om voordat je aan je klus begint even wat tijd te besteden aan het selecteren van de juiste kabels en toebehoren. Je kunt online ook kleine safety kabels vinden voor het verzekeren van LED-verlichting, decoratie of bijvoorbeeld een spiegelbol aan het plafond, zodat je er zeker van bent dat deze niet naar beneden zullen vallen.

De Inox safety kabel is eigenlijk gemaakt van RVS en deze vorm van staalkabel is met aluminium klemmen geperst. Om je extra stevigheid en draagkracht te kunnen garanderen, is de persing van de Inox safety kabel machinaal gedaan. Bij sommige soorten is er een karabijnhaak geplaatst, die voorkomt dat de kabel naar de opening schuift. En deze karabijnhaak zorgt ook ervoor dat de kabel zeer gemakkelijk aan andere objecten te bevestigen is. De Inox safety kabels kunnen naast de bouw van objecten ook worden gebruikt om in de theater- of muziekwereld een bepaalde last, je kunt denken aan spots, lichteffecten en decorstukken, te zekeren. Een safety kabel van een goede kwaliteit dient tot 10 maal het gewicht van het object te kunnen houden. Bekijk dus even goed waarvoor je de safety kabels wilt gaan gebruiken en weeg eventueel de objecten die het moet gaan dragen. Neem het zekere voor het onzekere en besteed even wat tijd aan het maken van een kleine berekening, want je wilt natuurlijk niet dat je gebruik van de veilige safety kabels opeens onveilig wordt. Als je het lastig vindt om te bepalen of je de juiste Inox safety kabel aanschaft, kun je altijd een expert op dit gebied vragen om je een handje te helpen. Surf daarom naar een gespecialiseerde site en twijfel niet om hulp te vragen.